Żyjemy w ciągłym biegu, wiecznie się gdzieś spiesząc. Pędzimy do pracy, po pracy na zakupy i szybko odebrać dzieci ze szkoły czy z przedszkola, potem zawieźć je na zajęcia dodatkowe i może uda się wieczorem wyskoczyć do kina. Kiedy mamy wolne, to często biegamy po galeriach handlowych, żeby zrobić zakupy dla siebie i naszej rodziny. W ciągłym pędzie musimy jednak coś jeść.
Przy takim trybie życia często wybieramy szybkie i nie drogie potrawy. Często są to tak potępiane przez dietetyków fast foody. Fast Foody to potrawy przygotowywane szybko, stąd właśnie ich nazwa, wydawane i spożywane na miejscu lub na wynos. Potrawy są często przygotowywane w głębokim oleju i mają zazwyczaj dużo kalorii, dlatego dietetycy odradzają ich spożywania. Tym nie mniej fast foody cieszą się nadal dużą popularnością i otwierają nowe restauracje sieciowe w nowych miastach.
Ostatnio jedna z takich sieci otworzyła nową restauracje w miejscowości Brodnica w województwie kujawsko-pomorskim. Praca w Brodnicy była dedykowana do wszystkich, chętnych do pracy osób ponieważ pracodawca nie wymagał żadnego doświadczenia w gastronomii. Praca w tej sieci restauracji fast food opierała się na wewnętrznych szkoleniach i wewnętrznych awansach. Pracodawca oferował pracę w młodym zespole, przyjazną atmosferę pracy oraz godzinowe wynagrodzenie. Dla pracowników była możliwość wykupienia karty Multisport oraz dodatkowego ubezpieczenia grupowego. Wysokość wynagrodzenia była naliczana na podstawie ilości przepracowanych godzin.
Pracownicy budowlani, majstrowie
Zostaw komentarz