Miejsce pracy: Obory (pow. golubsko-dobrzyński, gm. Zbójno), Obory
Numer: StPr/25/0343
OBOWIĄZKI:
przygotowywanie, zgodnie z wytycznymi, surowców do produkcji/; mieszanek piekarskich, mak i dodatków oraz dokonywanie ważenia i wsypywania produktów piekarskich do mieszarek; współuczestniczenie w przygotowywaniu faz fermentacyjnych ciast w specjalnych mieszarkach oraz półproduktów zgodnie z recepturą i z zachowaniem wszystkich parametrów technologicznych; wykonywanie dzielenia i formowania ciast (ręcznie lub mechanicznie) i nakładanie kęsów ciasta do koszyczków; dokonywanie oceny organoleptycznej surowców, faz fermentacyjnych i półproduktów; obsługiwanie pod nadzorem maszyn, urządzeń, pieców oraz aparatury kontrolno-pomiarowej; wypiekanie pieczywa z zachowaniem zasad technologicznych; schładzanie, krojenie i wydawanie gotowego pieczywa; pakowanie wyrobów gotowych w opakowania transportowe; przekazywanie do magazynu gotowych wyrobów; przestrzeganie zasad technologii i estetyki wyrobów; utrzymywanie czystości i porządku na stanowisku pracy oraz dbanie o czystość sprzętów, np.: dzieży, koszyków, foremek, blach oraz magazynów i pomieszczeń produkcyjnych; przestrzeganie przepisów dotyczących warunków higieniczno-sanitarnych produkcji i ppoż.; przestrzeganie innych obowiązujących przepisów mających znaczenie dla uzyskania wyrobów odpowiedniej jakości; przygotowywanie ciasta, formowanie i wypiek, utrzymywanie jakości ii higieny, umiejętne zarządzanie surowcami
Najnowsze komentarze