Zapoznanie się z układem funkcjonalno-komunikacyjnym, zakresem czynności, uprawnieniami i odpowiedzialnością na poszczególnych stanowiskach pracy. Zapoznanie zasad HACCP, GMP i GHP oraz stosowanie ich w praktyce. Zapoznanie i obsługa maszyn i urządzeń gastronomicznych. Sporządzanie potraw zgodnie z recepturą i ich ekspedycja. Sporządzanie napojów zgodnie z recepturą i ich ekspedycja. Aranżacja sal konsumpcyjnych, zgodnie ze zleceniem. Obsługa konsumentów różnymi metodami, tj. niemiecką, angielską, rosyjską i francuską. Stsowanie systemów rozliczeń kelnerskich. Stosowanie systemów komputerowych stosowanych w gastronomii. Organizowanie i obsługa różnego rodzaju imprez gastronomicznych, w tym również plenerowych. Sporządzanie kalkulacji potraw, napojów, używek. Sporządzanie kart menu. Przestrzeganie przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej orazochrony środowiska podczas wykonywania zadań praktycznych.
WARUNKI PRACY:
Wymagania konieczne:
Wykształcenie: średnie ogólnokształcące Język: angielski, w mowie - B2 - wyższy średnio zaawansowany, w piśmie - B2 - wyższy średnio zaawansowany
Wymagania inne:
Miejsce pracy:
Szubin
Rodzaj umowy:
Nie dotyczy
Wynagrodzenie brutto:
2 755,10 PLN
KONTAKT:
Źródło oferty pracy: Powiatowy Urząd Pracy w Nakle nad Notecią
Najnowsze komentarze